Профилинк с нова корпоративна идентичност, става част от индустриалната група LINKIN.

28 / 03 / 24

Профилинк е една от най-успешните производствени компании и търговски марки в България. Повече от 30 години ние се занимаваме с производство на ПВЦ профили за врати и прозорци, а днес можем да се похвалим, че успешно приключихме близо едногодишен проект по препозиционирането и цялостния си ребрандинг.

„Щастливи сме да съобщим, че след много усилена работа вече можем да покажем новата си бранд архитектура, а заедно с това и новата визия на Профилинк. Проектът стартира преди повече от година и съвместната работа с водещи специалисти в областта ни даде възможност да постигнем този успех.“ – споделя Мариета Зайкова, Бранд Мениджър в компанията.

Логото на Профилинк със слоган.

Голямата новина всъщност е новата бранд архитектура и представянето на пазара на LINKIN, основната индустриална търговска марка, под чиято шапка ще се развиват производствените мощности и други бизнеси в групата. Другата сериозна промяна в бранд стратегията на компанията касае Профилинк, който става архитектурен продуктов бранд на LINKIN и ще продължава да се фокусира в разработване на алуминиеви и ПВЦ системи за прозорци, врати, фасади, перголи и др.

Към момента ние разполагаме с голям завод за ПВЦ профили край Пловдив, предприятие за рециклиране на ПВЦ отпадъци и собствен соларен парк на покрива на производствената си база. Изграждането на рециклиращи инсталации и соларни паркове са част от дългосрочната стратегия за устойчиво развитие на фирмата.

Логото на LINKIN и Профилинк.

Преди няколко години започнахме строителството на високотехнологичен завод за алуминиеви профили, както за архитектурни, така и индустриални приложения, чието откриване предстои тази година. С този ход, Профилинк навлиза в нов бизнес – производство на алуминиеви профили и разработване на собствени алуминиеви архитектурни системи. Изцяло новият ни бизнес модел, разширяване на производствените мощности и новото архитектурно портфолио продиктува нуждата от проекта за ребрандинг и цялостно обновяване на идентичността на Профилинк. С увереност и ангажимент, ще продължим да предоставяме качествени продукти и услуги на нашите клиенти и да насърчаваме иновациите и устойчивото развитие в бранша!

Споделяне